Av jordgubbarna var det inte många spår

Normalt sett gör jag min egen müsliblandning hemma. Jag kör lite på en höft och tar vad som finns hemma i skafferiet. Det brukar bli kakaonibs, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor, valnötter, vaniljpulver och kanske lite russin. Jag brukar ha en glasburk på skrivbordet på jobbet ifall jag är sugen på frukost eller mellanmål. I morse hittade jag Ica:s jordgubbscrunchy som en kompis lämnat hemma hos sig. Eftersom jag ogärna slänger mat och det var precis en portion kvar tänkte jag att jag kunde ta den till frukost på jobbet och tog därför med mig den till jobbet. Det första som slog mig när jag åt den med lite mjölk i förmiddags var hur ruskigt sött det smakade. Nördig som jag är googlade jag mig därför fram till en innehållsförteckning:

Havreflingor, veteflingor, socker, palmolja, yoghurtsmaköverdragna cornflakes (6%) [yughurtsmaköverdrag (socker, härdad palmolja, vasslepulver, mjölkpulver, kakaosmör, syra (citronsyra), yoghurtpulver (1%), emulgeringsmedel (sojalecitin), vanillinarom

Jag vet inte hur det är med er, men jag håller mig till min hemgjorda müsli fri från härdad palmolja, raffinerat socker och syntetiska smakämnen.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s